4 dyre fejl, du skal undgå, når du vælger kassesystem

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
kassesystem

Et kassesystem er ikke bare et kasseapparat.Et kassesystem er et af enhver restauratørs vigtigste værktøjer. Fra transaktioner, omsætning og inventar til medarbejderperformance og værdifulde kundeindsigter. For et moderne POS-system kan hjælpe dig med at træffe databaserede beslutninger, som kan vækste din forretning. 

Når det er sagt, så lad os tage et kig på de fire største fejltagelser, du kan begå, når du vælger et nyt POS-system til din restaurant. 

1. At vælge et kassesystem beregnet til butikker

Det er i sig selv en ret stor beslutning at skifte kassesystem. Systemet er kernen i din forretning. Det er her, alle ordrer kommer ind, før de bliver sendt videre ud til baren eller køkkenet, og det er her dine betalinger kommer igennem og hvor alle dine salgstal opsamles.

Mange restaurantejere ved ikke, at det POS-system, de kigger på, faktisk er skabt til anvendelse i en butik og bliver udviklet i forhold til butikkers behov. Det betyder ikke, at disse POS-systemer ikke kan bruges i restauranter. Det kan de godt. De er bare ikke optimeret og udviklet til dine behov som restauratør.

For eksempel skal et kassesystem i en butik kunne tilbyde en hurtig og nem checkout-oplevelse. En restaurants behov er lidt anderledes – her skal POS-systemet nemlig kunne modtage ordrer fra tablets og videresende dem til bar og køkken. Mange bestillinger forbliver derfor åbne i lang tid ad gangen. Samtidig skal det være muligt at tage imod en betaling ved bordet. Så terminalen skal kunne tages med derhen, regningen skal kunne splittes osv. osv. osv.

Derudover er kassesystemer til butikker beregnet til at arbejde med stregkoder, mens restauranter har brug for et menubaseret design, som lader tjeneren indtaste en ordre med så få tryk på skærmen som muligt 

Det, der kan virke som små ubelejligheder i hverdagen, kan faktisk sløve dit flow betydeligt. Og lad os bare være ærlige: Ingen gider vente for længe på at bestille eller betale for noget så simpelt som f.eks. en cappuccino, fordi du skal foretage alle mulige krumspring for at få dit POS-system til at passe med virkeligheden i din restaurant.

2. At binde sig til en langsigtet kontrakt

Mange udbydere af kassesystemer tilbyder betalingsordninger og abonnementsløsninger, der binder dig i 12 måneder eller mere. Denne slags bindinger er ikke noget problem, hvis du kender systemet og ved, det er det rette system for din restaurant. Men er det en god idé at binde sig så længe til et system, du aldrig har prøvet før? Det korte svar er nej.

For at undgå dette bør du altid bede om en prøveperiode på mindst to uger. På den måde kan du afprøve POS-systemet i din restaurant og evaluere på, om det er med til at optimere dit workflow eller det modsatte. Synes dit personale, det er let at bruge, sker der mange fejl i processen og går betalingerne igennem? 

En anden ting, du bør kigge på, er POS-udbydere med månedsbaserede abonnementsløsninger. Her slipper du nemlig for en masse bøvl, hvis du er utilfreds med systemet. Denne slags løsninger gør det også muligt for dig at opskalere hurtigt og nemt – hvis du for eksempel driver en ekstra restaurant hen over sommeren, kan du få et ekstra POS-system i et par måneder og så så droppe abonnementet igen til september. 

3. At overse meromkostninger

Abonnementsløsninger og gebyrer er ikke de eneste udgifter forbundet med at skifte POS-udbyder. Her er en hurtig liste over potentielle meromkostninger, du skal være opmærksom på:

  • Gebyr for opsætning og installation
  • Investeringer i ny hardware
  • Transaktionsgebyrer
  • Onboarding og oplæring
  • Vedligeholdelse og supportgebyr 

At vælge det billigste kassesystem på markedet kan nemt gå hen og blive en dyr fejltagelse på langt sigt. Kig med fordel efter et POS-system, som dit personale kan lære hurtigt, og som tilbyder vedligeholdelse og support døgnet rundt. 

4. At undervurdere ekstra services

Et kassesystems tekniske funktioner er helt klart vigtige, men glem ikke at lægge mærke til, hvilke ekstra services udbyderen tilbyder. For eksempel kan det spare dig mange timer på regnskab, hvis POS-systemet kan integreres med dit regnskabssystem. 

Noget andet er support; en restaurant har brug for support døgnet rundt, særligt efter kl. 16 på hverdage og i weekenderne. Derfor har du brug for et pålideligt supportteam, som du kan kontakte, selv kl. 01 om natten, når du har brug for hjælp til akutte problemer. 

Sådan finder du et POS-system til din restaurant

En af de nemmeste måder at finde dit nye kassesystem på er at spørge dine venner og kollegaer i branchen, om de er tilfredse med en bestemt udbyder og hvorfor.

Hvilket system specialiserer sig i restaurationsbranchen? Lav en hurtig søgning på Google, og book nogle demoer. Jo flere systemer du ser og hører om, jo lettere bliver det at træffe en beslutning. Og husk at teste systemet af i en prøveperiode, inden du underskriver en aftale.

PS. Hvis du vil teste QuickOrders Kassesystem, tilbyder vi en 14-dages prøveperiode, som du kan komme i gang med allerede i dag. Kontakt os for en gratis demo. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om branchen

Du vil også modtage en email, når vi har lavet en ny artikel. Vælg gerne hvilke kategorier du er interesseret i.
generic-large-ed23c1fdeffea1ad7747200c4d4e1d376e84a6d7e6ef1e5018362cd8cc6b2172@2x

Other relevant posts