I takt med genåbningen står restaurationsbranchen over for endnu en udfordring – manglende arbejdskraft

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Restauranter over hele landet er genåbnet, og byder nu flere hundrede tusind gæster velkommen dagligt. Det gode vejr og spændende sportsbegivenheder har fået salget til at eksplodere på restauranter, caféer og barer. Bagsiden af medaljen er, at restaurantejerne nu står over for en ny udfordring. 

Hele branchen oplever nemlig, at det er svært at tiltrække arbejdskraft, og antallet af ansøgere er lavere end før COVID-19. Det betyder, at åbningstiderne begrænses, barer lukker for ordrer, når de får for travlt, og restaurantejerne tvinges til at betale næsten det dobbelte i løn.

Hvorfor er det så svært at finde arbejdskraft lige nu? 

Årsagen til at det er så svært at finde arbejdskraft netop nu, skyldes primært disse 4 udfordringer:

#1 Uerfarent personale 

En af de primære årsager til den manglende arbejdskraft er, at de, der før arbejdede i restaurationsbranchen, har fundet andre jobs under lockdown. Mange af de erfarne tjenere, bartendere og kokke er ikke længere interesserede i at arbejde på restauranter. 

Derfor er størstedelen af ansøgerne uerfarne, og hvad værre er, er der ikke nok hverken ansatte eller tid til at oplære dem. 

#2 COVID skabte nye arbejdspladser

Pandemien skabte en masse nye arbejdspladser. Eksempelvis boomede alle former for webshops under lockdown, og for at håndtere den øgede efterspørgsel ansatte disse virksomheder en masse nye medarbejdere. 

Derudover åbnedes hundredevis af testcentre landet over, og med dem fulgte tusindvis af nye arbejdspladser med en løn, der var betydeligt højere end nogen restaurant eller bar kan tilbyde.  

Det gør det svært at få tidligere medarbejdere tilbage.

#3 Udvidede fordele for ledige

Udvidede fordele for ledige påvirker også arbejdsmarkedet. Mange ledige får flere fordele end normalt, mens andre får forlænget dem, de allerede har. 

Nogle af disse fordele er lig med eller bedre end dem, de kan få ved at arbejde på en restaurant. Derfor søger de ikke aktivt job inden for denne branche.

#4 Ferie

Sommerferie påvirker også antallet af ansøgere. Efter corona har mange hoteller og resorter sænket deres priser, for at sikre flere gæster hen over sommeren. Rejseselskaber tilbyder billige rejser, og mange hungrer efter at komme ud at rejse i år i stedet for at arbejde eller tilbringe ferien i Danmark.

Hvordan overlever du den manglende arbejdskraft? 

For det første skal du huske at tage dig godt af de medarbejdere, du allerede har. De arbejder formentlig overtid og tager masser af ekstra vagter, så restauranten kan køre, som den skal. Anerkend deres indsats, og støt dem, så godt du kan.

For det andet skal du udnytte teknologien. Din restaurant behøver ikke 15 tjenere til at løbe rundt mellem bordene og tage imod bestillinger. 

I stedet har du brug for et online bestillingssystem, der gør det muligt for gæsterne selv at bestille ved bordet via deres smartphone. Det vil frigøre en masse tid fra dine tjenere og eliminere fejl begået under pres. 

Et online bestillingssystem vil strømline dit workflow og gøre det lettere at håndtere rykket med færre tjenere på gulvet. Derimod skal du bruge flere ansatte bag baren og i køkkenet til at hjælpe med at få ordrerne ud. 

Et system, der er integreret med dit kassesystem, kan desuden spare dig masser af sure regnskabstimer. 

Kontakt os i dag for at høre mere om vores online bestillingssystem, og hvordan dets integrationer vil gøre dit liv som restaurantejer meget lettere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om branchen

Du vil også modtage en email, når vi har lavet en ny artikel. Vælg gerne hvilke kategorier du er interesseret i.
generic-large-ed23c1fdeffea1ad7747200c4d4e1d376e84a6d7e6ef1e5018362cd8cc6b2172@2x

Other relevant posts