+45 71 99 26 24
kontakt@quickorder.dk

Restaurant til salg: Den gode guide til et godt køb

Del dette indlæg
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Inden du beslutter dig, om du skal købe en restaurant til salg, skal du svare på et par spørgsmål.

Er restauranten til salg prissat til en fair pris?

Og det svære spørgsmål…

Hvordan bliver restauranten en god forretning?

Når du har svaret på de to spørgsmål, får du automatisk svar på spørgsmålet, der er større end livet selv: Skal du købe restauranten til salg? Du finder også ud af, om du har grund til at gnide dig i hænderne og se frem til gode dage. Det er er vel derfor, at du overvejer at købe en restaurant eller cafe til salg. For at tjene penge?  

Restaurationsbranchen i 2020

Tre vigtige pointer at skrive sig bag øret, bare så vi er enige: 1) restaurationsbranchen er svær at tjene penge i og 2) restauratøren har ansvaret for omsætningen sammen med de ledende medarbejdere. 

Du får forskellige svar, når du spørger, hvordan det går i restaurationsbranchen. Sådan vil det altid være. Hvis du spørger en tilfældig på gaden, om han synes, det er godt vejr i dag (og det regner) så vil han nok sige nej. Men hvis du spurgte en landmand, så ville han måske svare ja.

Hvis du leder efter et entydigt svar, så kan du altså ikke få et. Om timingen er den rette for at købe restauranten til salg, det er ikke til at vide. 

Hvad ved vi så? Statistikker viser en sandsynlighed for, at der i fremtiden vil være flere restaurantgæster. Omsætningen er nemlig steget de sidste år – det går kun i en retning. Noget tyder også på, at vi fremover spiser ude oftere. Og noget, som vi forudser hos QuickOrder er, at selv hvis en krise rammer, så vil vi stadig spise ude (Kilde). 

Undgå disse klassiske fejl, når du køber restauranter til salg

Du betaler en sæk penge. Hvad får du for de penge? Et lokale? Er du måske så heldig, at du får en restaurant med stamgæster? 

Læg et godt fundament. Når du begynder arbejdet med din nye restaurant, skal du have styr på det fra start af. Derfor skal du udover prisen til restaurant til salg også sætte penge af til opstarten. Og det er ikke nok kun liiige akkurat at sætte penge af; læg et realistisk budget og læg så 20% oveni til uforudsete omkostninger.

Snak med gæsterne 

Hvem bliver gæsterne i din restaurant? Det finder du kun ud af, hvis du opsøger lokalområdets beboere. Spørg dem, hvad de mangler.

Man ser ofte, at stamgæsterne forlader restauranter, når en ny ejer overtager. Derfor er det vigtigt, du fra start af (allerhelst inden købet) får en relation med stamgæsterne. Noget så simpelt som at spørge, hvorfor de egentlig kommer her, det kan give så mange indsigter. De kan fortælle dig, hvad de synes, du skal lave om – lyt til dette med et gran salt. Gæsten ved ikke altid, hvad hun vil have. Hun har nok en idé om det, men den er næppe en endegyldig sandhed.

Restaurantmodellen: Sådan kommer du flyvende fra start med restauranten til salg

Inden du køber restauranten til salg, skal du have en plan.

Du skal bruge restaurantmodellen, så du kommer flyvende fra start. Modellen sætter din markedsføring og forretning i et trin-system. Du undgår spildte kræfter og penge. 

Ganske kort går det ud på, at gæsten skal kende til dig. Gentagende gange skal du eksponeres (see). Når gæsten kender til dig, skal du få dem til at overveje din restaurant (think). Derefter bliver det svært, fordi du skal nu få gæsten til at handle, gøre noget fx like eller besøge din restaurant (do). Men det er ikke slut endnu, det slutter faktisk aldrig, fordi du skal også tage dig af gæsten – både før, under og efter besøget (care). 

Få tilsendt de 4 elementer, du SKAL have styr på.  

Cafe, bar, hotel, grillbar, værthus, bed & breakfast, kro, sandwichbar. Ligegyldigt hvad, hvis den er til salg i restaurationsbranchen, bør du læse om restaurantmodellen 


Det er lige meget, om du står mellem værtshuset eller hotellet til salg. Selv hvis du kigger på en grillbar til salg, kan du få noget ud af guiden. Den er for alle. Tjenere, kokke og selv madanmeldere. 

Få besked når vi skriver et nyt indlæg

Vi udgiver et indlæg en gang om måneden.

Se andre indlæg

krisehåndtering

Sammen slår vi covid-19

Covid-19 har taget Danmark i et jerngreb. Danmark lukker ned. Restaurations- og servicebranchen går en svær og udfordrende tid i møde. Det er endnu usikkert,

Find den rigtige løsning

Fortæl os lidt mere om din forretning og kom godt i gang.

Få besked når vi skriver et nyt indlæg

Takeaway er vigtigere end før
Få vores nye takeaway modul nu.