Tænk stort. De 3 typiske tegn på en veldrevet restaurant

Del dette indlæg
Del på facebook
Del på linkedin
Del på twitter
Del på email

Du kender de primære faktorer i en god restaurantoplevelse; maden, ventetid, serviceniveau, tjenernes response, priser, varietet, konsistens og bekvemmelighed. Alt spiller. Som det bør være. 

Opskriften på en veldrevet restaurant? Det kan man ikke svare på, for det ville være utroværdigt at pege på ét element og sige, derfor … derfor er denne restaurant veldrevet.

En restaurant består af uoverskueligt mange små dele. Derfor mister man tit overblikket. Men branchen er stort set enig: Teamet er den vigtigste del. Og det bakker vi op omkring … men noget kommer før teamet. Den første del, om man vil, det er dig, det er holdningerne, du har. Du er restauranten, restauranten er dig, dit team er en afspejling af dig – du kan ikke undgå det. En veldrevet restaurants fundament er de rette holdninger.

Disse tre tegn fortæller, om du driver en veldrevet restaurant. De kommer her:

  1. Veldrevet restauranter er bygget på en “det kan blive bedre”-attitude. 
  1. Veldrevet restauranter er perfektionistiske (uden at spilde tid på meningsløse dele).
  1. Veldrevet restauranter sætter højere krav til alt fra kassesystem til vagtplanlægning. 

Et vigtigt spørgsmål: Hvilke forventninger har du til jeres restaurantoplevelse? Sandsynligvis, hvis du er som de fleste, har du ikke nedskrevet krav. Gæsten må højst vente 5 minutter på sin drikkelse – den slags krav gør ellers underværker. Om det er 5 eller 2 minutter, det betyder ingenting. Potentialet ligger i, at du sætter krav. Men aldrig urealistiske krav, ingen tjenere bliver motiveret af den slags. 

Opskriften på en veldrevet restaurant

Aldrig stil dig tilfreds. Øjeblikket, du er tilfreds, stopper din udvikling, og derfor også din restaurants. Du bør hver dag videreudvikle og fornye og forbedre jer. Gør du ikke det, står I stille. Den stillestående restaurant taber. Fremgang. Du har ikke andre muligheder. Det gælder hele vejen rundt. Stil højere krav til dine medarbejdere, jeres service, mad. Mest af alt, løft dine forventninger til jeres arbejdsmetoder. 

Kun de mest veldrevne restauranter vinder. Og det er ikke en tand for meget at foreslå, at din restaurant bør være veldrevet, vel? Opgaven foran dig kan du få løst: Sæt dig nogle højere krav. Fra kassesystem til vagtplanlægning. Fra serviceniveau til bekvemmelighed.

Alt for lang tid har restauratører stillet sig tilfreds. Den går ikke længere. 

Lad os i fællesskab løfte kravene. 

Få besked når vi skriver et nyt indlæg

Vi udgiver et indlæg en gang om måneden.

Se andre indlæg

Find den rigtige løsning

Fortæl os lidt mere om din forretning og kom godt i gang.